Welkom!

Welkom op de website van de Vereniging voor Onderwijs Research.

En de winnaars zijn...

30 juni 2015

Dit zijn de prijswinnaars van 2014:

De winnaar van de VOR-VFO Dissertatie Prijs is Mayra Mascareño Lara, Rijksuniversiteit Groningen, met haar proefschrift “Learning opportunities in kindergarten classrooms: Teacher-child interactions and child developmental outcomes”.

De winnaars van de Pedagogische Studiën Prijs zijn K. Verschueren, J. Cadima en S. Doumen met het artikel "De rol van leerkracht-kind interacties in de ontwikkeling van probleemgedrag tijdens de transitie naar de lagere school".

De winnaar van de VPO Begeleidersprijs is Sven de Maeyer, Universiteit Antwerpen.

En de genomineerden zijn...

8 juni 2015

Op 17, 18 en 19 juni 2015 vinden in Leiden de Onderwijs Research Dagen (ORD) plaats met als thema ‘Verleidend onderwijsonderzoek: de sleutel naar succes’.

Dit jaar worden, zoals elk jaar, drie prijzen uitgerijkt tijdens de ORD: de VOR-VFO dissertatie prijs, de Pedagogische Studiën Prijs en de VPO Begeleidersprijs.

De nominaties zijn bekend! Wie maken er kans op één van de drie prijzen?

Genomineerd voor de VOR-VFO dissertatieprijs zijn:

Emmelien Merchie, Universiteit Gent
voor het proefschrift “Measuring and fostering text-learning strategies and graphical summarization skills at the end of elementary school. Comparing the impact of researcher-provided and student-generated mind maps”

Mariëtte van Loon, Universiteit Maastricht
voor het proefschrift “Fostering monitoring and regulation of learning”

Mayra Mascareño Lara, Rijksuniversiteit Groningen
voor het proefschrift “Learning opportunities in kindergarten classrooms: Teacher-child interactions and child developmental outcomes”

Genomineerd voor de Pedagogische Studiën Prijs voor het beste artikel in 2014 zijn:

L. van Druten-Frietman, M. Damen, M. Gijsel, E. Denessen en L. Verhoeven
'Het effect van 'Taallijn' op de woordenschatontwikkeling van peuters"

F. Haanstra, M. Damen en M. van Hoorn
"Beoordeling van beeldende producten in het primair onderwijs"

K. Verschueren, J. Cadima en S. Doumen
"De rol van leerkracht-kind interacties in de ontwikkeling van probleemgedrag tijdens de transitie naar de lagere school"

Genomineerd voor de VPO Begeleidersprijs 2014 zijn:

Prof. dr. Fred Korthagen en dr. Judith Schoonenboom

Prof. dr. Sven de Maeyer

Prof. dr. Monique Volman, dr. R. Dekker en dr. Jannet van Drie

Samen op expeditie! NRO-congres voor onderwijs en onderzoek

8 juni 2015

Samen op expeditie! NRO-congres voor onderwijs en onderzoek

Heb je hart voor onderwijs en onderzoek? Kom dan naar het NRO-congres op 4 november in Amersfoort, een avontuurlijke en dynamische dag waarop kennisdeling, inspiratie en ontmoeting centraal staan. Doe ideeën en contacten op, spreek met onderzoekers, ontmoet nieuwsgierige leraren en schoolleiders en laat je inspireren.

Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de beste verbindingen tussen onderzoek en onderwijspraktijk. We voeren goede gesprekken in klein en groot verband, gaan actief met elkaar aan de slag en leren van elkaars kennis en ervaringen.
Kom ook en ontdek samen hoe onderwijs en onderzoek elkaar versterken!

Klik hier voor meer informatie.

NRO-VOR-Praktijkprijs

2 juni 2015

Met ingang van 2015 wordt de VOR-praktijkprijs vervangen door een gezamenlijke prijs van NRO en VOR. De NRO-VOR-Praktijkprijs zal jaarlijks worden uitgereikt aan een Nederlandse onderzoeker wiens onderzoek is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. Het onderzoek draagt zo bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens het NRO-congres op 4 november 2015.

De NRO-VOR-Praktijkprijs onderstreept het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. NRO en VOR willen onderzoekers stimuleren om te streven naar kennisbenutting, en onderwijsprofessionals stimuleren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd.

Lees hier meer over de NRO-VOR-Praktijkprijs.

     Nieuwsberichten

Zoek in deze website
  

Vacatures