Trendsconferentie: Kunstmatige intelligentie in het onderwijs

Wanneer: vrijdag 11 oktober 2024 10.00 - 17.30 uur
Waar: Open Universiteit, Valkenburgerweg 177, 6419 AT Heerlen
Website: Link

 

Trendsconferentie: Kunstmatige intelligentie in het onderwijs

De plotselinge opkomst en het succes van ChatGPT van OpenAI en zijn concurrenten was een wake-up call voor gemeenschappen en de wereldwijde onderzoeksgemeenschap. Plotseling werd iedereen zich bewust van de mogelijkheden van deze zogenaamde grote taalmodellen en de daaraan verbonden voordelen en risico's, waaronder hun mogelijke impact op onderwijs. Tijdens de Trendsconferentie op vrijdag 11 oktober 2024 in Heerlen worden verschillende aspecten van AI in het onderwijs belicht.

Hulpmiddelen in het onderwijs

Generatieve AI (artificial intelligence) in het algemeen, die natuurlijke taalinvoer kan begrijpen om teksten, afbeeldingen, video's, muziek en andere vormen van digitale media te genereren, verbreedt het bereik van deze productieve tools en de toepassing ervan in het onderwijs. AI in het onderwijs is echter een gebied met een lange onderzoeksgeschiedenis en bestrijkt een breder gebied dan het gebruik van grote taalmodellen en andere vormen van generatieve AI.

Voor wie?

Deze conferentie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in AI in het onderwijs, of je nu een beginner bent op dit gebied of een ervaren onderwijsprofessional of onderzoeker.

Aanmelden

Meld je nu aan via het aanmeldformulier.