Vacature: Communicatieadviseur NRO/NWO

Reageer voor: 1 februari

Ben jij een enthousiaste hands-on communicatieadviseur met een vlotte pen en een scherpe blik? En wil jij je inzetten voor het versterken van het onderwijs met kennis uit onderzoek? We maken graag kennis!

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de communicatiestrategie voor de activiteiten van het NRO gericht op het mbo. Met jouw aanpak, content met impact en enthousiasme zorg je ervoor dat onderwijsprofessionals bekend(er) worden met het NRO en onze diensten, en dat zij, met kennis uit onderzoek, hun onderwijs versterken. Een veelzijdige functie in een professioneel en fijn team!

Wat ga je doen:

In de praktijk betekent het dat je:

 • Aanjager bent van de planning, ontwikkeling en uitvoering van communicatiemiddelen (denk aan online campagnes, nieuwsberichten, social media posts), in lijn met jouw communicatiestrategie en passend binnen jouw budget;
 • Samenwerking zoekt met andere organisaties in het veld - waaronder media - om het bereik en het effect van jouw communicatie-inspanningen te vergroten;
 • Toeziet op kennisdeling binnen de organisatie, samen met jouw collega’s;
 • Op de hoogte bent en blijft van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en dat je deze vertaalt naar jouw werkzaamheden;
 • Gespitst bent op actualiteiten, communicatiekansen ziet en benut, en waar nodig collega’ s hierover adviseert;
 • Proactief en enthousiast bent, zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en bijdraagt aan de doelstellingen van het NRO.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde bachelor of masterstudie op het gebied van communicatie of journalistiek;
 • Enkele jaren relevante werkervaring met wervend en doelgroepgericht schrijven, het redigeren van teksten, het afnemen en uitwerken van interviews en het maken van content voor social media, nieuwsbrieven en websites;
 • Je vindt het een uitdaging om complexe of abstracte materie te doorgronden. Je weet hieruit de belangrijkste informatie te filteren en deze af te stemmen op jouw doelgroepen;
 • Je bent initiatiefrijk, draagt eigen ideeën aan en brengt deze doortastend verder;
 • Je weet je weg te vinden in een complexe omgeving op het snijvlak van onderwijs en onderzoek en hebt politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je hebt ervaring in het aansturen van externen;
 • Je bent in staat om zelfstandig en accuraat op uitvoerend niveau projecten te plannen en om aan diverse projecten tegelijkertijd te werken. Hierbij werk je samen collega’s uit verschillende disciplines;
 • Kennis van en/of ervaring met onderwijs en/of onderzoek is een pre.

Hier kom je te werken

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) versterkt de kwaliteit van het onderwijs met kennis uit onderzoek. We financieren en coördineren wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het onderwijs. Daarnaast maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen, inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten en er snel onderzoek kan worden gedaan naar belangrijke vraagstukken in het onderwijs.

In onze teams werken enthousiaste collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen ons verbonden met ons werk. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Dit bieden wij jou

Een afwisselende, uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de  €4363 - €6002 bruto per maand (schaal 11 van bijlage 1 van cao-Onderzoekinstellingen peildatum januari 2024).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze aanvullende ziektekostenverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en woon-werkverkeer en stellen een laptop en mobiele telefoon beschikbaar.

Over NWO

NWO is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Kom jij samen werken aan wetenschap?

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je graag uit om te reageren.

Stuur je cv en motivatie naar ons via de "solliciteer"-button op de NWO-website. Reageer voor 1 februari op deze vacature.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op nro.nl. Hoofd

Communicatie Heidi Berkhout vertelt je graag meer over de functie. Zij is te bereiken op 0614414823 of h.berkhout@nwo.nl. Gitte Schepers, P&O-adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via g.schepers@nwo.nl.

Vind je onze organisatie interessant, maar twijfel je of deze vacature bij je past? Kijk op onze site of er ook andere vacatures zijn.