Vacature: Onderzoeker/docent NOLAI toepassingen van AI in onderwijs

Waar: Radboud Universiteit in Nijmegen
Dienstverband: 0,8 - 1,0 fte
Deadline: reageer vóór 5 juli
Website: vacature

Onderzoeker/docent NOLAI toepassingen van AI in onderwijs

Wat ga je doen:

Als onderzoeker (0.4 tot 0.5 fte)  ben je werkzaam binnen de  “Pilot Co-implementatie”. Het co-implementatieprogramma heeft als doel de doorontwikkeling van intelligente educatieve technologieën naar schaalbare producten en het breed, diepgaand en duurzaam implementeren daarvan in het onderwijs. We richten ons op het ontwikkelen van een nieuwe co-implementatie methodiek waarin scholen, bedrijfsleven en wetenschappers innovaties opschalen. We zijn een pilot co-implementatie gestart waarbij de focus ligt op de implementatie van curriculum adaptiviteit in een adaptieve leermiddelen in het basisonderwijs.

Als docent neem je voor 0.4 – 0.5 fte onderwijstaken binnen de opleiding pedagogische wetenschappen en onderwijswetenschappen op je. Je begeleidt bachelor- en masterscripties binnen de NOLAI co-creatieprogramma’s. Op die manier maak je kennis met veel verschillende NOLAI projecten en kan je interesse voor onderwijs, onderzoek en AI in onderwijs goed combineren.

Profiel:

  • Je bent recent gepromoveerd in een relevant vakgebied, bijvoorbeeld onderwijskunde, onderwijspsychologie of kunstmatige intelligentie.
  • Je hebt een achtergrond/opleiding in de Sociale Wetenschappen (bijv. Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde, Psychologie).
  • Je hebt affiniteit met technologieën die worden gebruikt in AI in het onderwijs en je hebt inzicht in de pedagogisch-didactische implicaties van AI in het onderwijs.
  • Je hebt inzicht in het gebruik van onderwijstechnologieën in termen van leertheorieën, instructieontwerpen en pedagogische praktijken.
  • Je hebt ervaring in het samenwerken met onderwijsprofessionals, onderzoekers en bedrijfsagenten.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van bachelor en masterscripties (in het Nederlands).
  • Je hebt ruime ervaring in het schrijven van wetenschappelijke publicaties.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.