Vacature NWO: Community Manager ComeniusNetwerk

Solliciteren tot en met 30 maart.

Volledige vacaturetekst

Community Manager ComeniusNetwerk

Ben jij een verbinder pur sang en heb je affiniteit met onderwijsvernieuwing? En werk je graag samen met bevlogen docenten en onderwijsleiders aan de toekomst van het hoger onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs? Dan is het ComeniusNetwerk op zoek naar jou!

Het ComeniusNetwerk, gehost door het NRO, draagt met onderwijsvernieuwing en visievorming bij aan de kwaliteit van het huidige en toekomstige hoger onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Het netwerk bestaat uit erkende onderwijsvernieuwers werkzaam op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Leden wisselen kennis, ervaringen en ideeën uit tijdens inspirerende bijeenkomsten, zoals het jaarlijkse ComeniusFestival. Een bestuur van leden geeft richting aan de activiteiten samen met de verschillende learning communities (de zogeheten circles) rondom onderwerpen zoals inclusie, transdisciplinaire samenwerking of duurzaam docentschap).

Wat ga je doen

Als hands-on community manager ben jij verantwoordelijk voor het activeren en verbinden van onze leden (offline en online). Je gaat met ze in gesprek, identificeert kansen en door jouw inspanningen voelen leden zich verbonden aan het netwerk. Op deze manier zorg jij samen met onze leden voor kennisdeling en visievorming over onderwijsvernieuwing in het vervolgonderwijs (mbo, hbo en wo).

In de praktijk ben jij o.a. verantwoordelijk voor het succes van de 5 learning communities en het buddysysteem. Je coördineert de learning communities en samen met de leden organiseer jij voor hen relevante bijeenkomsten. Ook draag jij met jouw opgedane kennis vanuit het netwerk inhoudelijk bij aan de programmering van ComeniusNetwerk brede kennisdelingsbijeenkomsten. Door jouw proactieve en open houding weet jij als geen ander wat de behoeftes van de leden zijn en waar de kansen liggen.